Site Haritası | İletişim | Anasayfa ENG TR
 
 
Kurucu ve Şeref Başkanı'nın Mesajı
Kurucu ve Şeref Başkanı'nın Mesajı




Borusan Grubu
Çelik
Distribütörlük
Lojistik
Telekomünikasyon
Enerji

Değerli Hissedarlarımız,

2007, ülkemizin uzun süredir yaşadığı hızlı büyümede soluk aldığı bir sene oldu. Bu esnada, yaşadığımız iki önemli seçime ve komşu ülkelerimizdeki sıcak gelişmelere rağmen ekonomik istikrarı korumakta milletçe muvaffak olduk. Yarım asrı aşmış iş hayatı tecrübem, bu anlamda 2007’nin müspet özellikleriyle hatırlanacak bir sene olduğunu bana söylüyor. Şirketimiz ise, uzun süredir planlanan dikkat çekici başarılara imza attığımız bir yılı geride bıraktı.

Geçtiğimiz yılın şüphesiz en önemli hadisesi 22 Temmuz’da tamamladığımız genel seçimlerdi. Sandıktan çıkan tek parti iktidarı, 2000’li yılların başından bu yana sürmekte olan siyasi istikrarın teyidi anlamına geldi. Yönetimde tek parti hükümetinin bulunması, karar alımında önemli bir sürat sağlanmasına imkân veriyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hükümeti bundan önceki döneminde ve son dönemde memleketimizin kronikleşmiş ekonomik konularına cesaretle el atmış, bu sayede enflasyon tek haneli bir seviyeye inmiş, Türk Parası kıymetlenmiş, ihracatımız büyük artış göstermiştir.

2008 yılında, yıllarca bütçeye büyük yük olan en büyük problemlerimizden birine, Sosyal Sigortalar konusuna el atılacağı anlaşılmaktadır. Dış ticaret açığı ile ilgili olarak hükümetin yanında kamu ve özel sektör kurumlarının da çözüm yollarını araştırmasına ve netice alacak adımların atılmasına ihtiyaç vardır. Dış borçlar ve yüksek faiz problemleri ayrıca ele alınması gereken konulardır. Yabancı sermaye girişleri ümit vericidir.

2008 yılı için, iç pazarda bariz daralma emareleri görülüyor. Bu eğilimi, dış pazarlardaki faaliyetlerimiz ve artan rekabet gücümüz ile dengeleyeceğimizi umuyorum. Hem global ortaklarımızla olan işbirliklerimiz hem de şirketlerimizin dünya pazarlarına açılma gayreti ile Borusan artık sınırlarımızın ötesinde de iyi tanınan, itibar kazanan bir şirket haline geldi.

Yapısal özelliklerimiz sayesinde, ülke ekonomisindeki büyümenin daha da üstünde bir performans gerçekleştirebiliyoruz. Raporumuzun ileriki sayfalarında Yönetim Kurulu Başkanı A. Ahmet Kocabıyık tarafından izah edildiği üzere, bu yıl da aynı başarıyı gösterdik.

Şirketimiz esas faaliyet alanlarında ciddi hamleler atıyor. Bir yandan yerel ve global pazarda önemli ihaleler kazanıyoruz, bir yandan da ortaklarımızla beraber, yıllardır hayallerimi süsleyen sıcak sac haddehanesi gibi milli ekonomimiz için stratejik değer taşıyan yatırımlar yapıyoruz. Yassı çelik ve çelik boru üretimimizde kapasite artırma yatırımlarımızı dikkatle ve memnuniyetle izliyorum. Bunlar, ülke ekonomimizin Cumhuriyet tarihimiz boyunca ihtiyaç duyduğu sanayileşme adımlarıdır.

Bu neticelerin alınmasında emeği geçen, en büyüğünden en gencine kadar tüm personelimize kendim ve ailem adına teşekkür ediyorum.

 

Asım Kocabıyık
Kurucu ve Şeref Başkanı
 
 
Borusan Kültür - Sanat
Borusan Kültür ve Sanat
Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı
 
 

 
Faaliyet Raporu 2007
PDF formatında indirmek için tıklayın
Konsolide Mali Tablolar
PDF formatında indirmek için tıklayın
 
 
 
Borusan Holding - FAALİYET RAPORU 2007  
 
     
Asım Kocabıyık 
Kurucu ve Şeref Başkanı, Borusan Holding