Site Haritası | İletişim | Anasayfa ENG TR
 
 
Topluma Katkı
Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı
Borusan Kültür ve Sanat




Borusan Grubu
Çelik
Distribütörlük
Lojistik
Telekomünikasyon
Enerji

Borusan Kültür ve Sanat

Borusan, klasik müziğin Türkiye’de gelişimi, daha büyük kitlelerce benimsenmesi ve uluslararası toplum ile ülkemiz arasında bir köprü rolü üstlenmesi için planlı çalışmalar yürütmektedir. Bu konudaki tüm proje ve programlar Borusan Kültür ve Sanat (BKS) çatısı altında sürdürülmektedir.

Borusan, 2006 yılında on yıllık bir süre için Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlenmiştir. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası 2007 Haziran ayında 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında ünlü soprano Angela Gheorghiu’ya eşlik etmiştir.

2006 yılında, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık’ın Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı yönettiği konser ile Müzik Bursu Özel Konserleri projesi başlamıştır. 2007 yılında bu proje kapsamında orkestrayı konuk şef Rahmi M. Koç yönetmiştir. İşadamlarının Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı yönetmek için yaptıkları bağışlar, klasik müzik alanında yetenekli bir gencin yurtdışında eğitim görmesi için kullanılmaktadır. 2007 yılında müzik bursu fagot öğrencisi Burak Özdemir’e verilmiştir.

Faaliyetlerine uzun bir süre ara veren Borusan Oda Orkestrası yeni bir yapılanma ile 2007’de müzikseverlerle yeniden buluşmuştur. Yetenekli genç şeflerden Joseph Wolfe’un yönettiği Borusan Oda Orkestrası, 2007-2008 sezonunda 10 konser vermiştir. Orkestra 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında bir konser vermiş ve Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü üyelerinden Çağ Erçağ bu konsere solist olarak katılmıştır.

Borusan Çocuk Korosu da 2007 yılında çalışmalarına devam etmiş ve iki konser vermiştir. Borusan Müzik Kütüphanesi ise koleksiyonları geliştirilerek yeniden faaliyete geçmiştir.

Türkiye’nin zengin tarihi kültürel mirasını dünyaya tanıtan Ertuğ & Kocabıyık Yayınları 2007 yılında Sacred Art of Cappadoccia’yı sanatseverlerle buluşturmuştur. Metinlerini Catherine Jolivet-Lévy’nin kaleme aldığı, fotoğraflarını Ahmet Ertuğ’un çektiği kitapta, 6. ile 13. yüzyıllar arasında Bizans duvar resimlerine yer verilmiştir.

BKS 2007 yılında, Türkiye adına üye olduğu ISCM (International Society Of Contemporary Music) ve EMC (European Music Council) yıllık faaliyetlerine katılmıştır.

BKS’nin 2007 yılı içinde hazırlıklarını tamamladığı projelerin en önemlilerinden biri de, genç sanatçılara atölye alanları sunacak yeni bir çağdaş sanat merkezi olmuştur. Beyoğlu Ayhan Işık Sokak’ta faaliyet gösteren ArtCenter/İstanbul’un hedefleri arasında sanata kaynak ve destek sağlamak, deneysel ve yenilikçi sanat çalışmalarına fırsat yaratmak ve gerek kültürler, gerek disiplinler arası düşünce alış-verişini desteklemek yer almaktadır. ArtCenter/İstanbul’un atölyelerinden resim, heykel, fotoğraf ve multimedya alanlarında etkinlik gösteren genç sanatçılar, çok uygun ekonomik koşullarla yararlanabilmektedirler.

İstanbul, “2010 Avrupa Kültür Başkenti” olmaya hazırlanırken, BKS odaklandığı her alandaki faaliyetleri ile bu ulusal hedefe katkıda bulunmaktadır.


 
 
Borusan Kültür - Sanat
Borusan Kültür ve Sanat
Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı
 
 

 
Faaliyet Raporu 2007
PDF formatında indirmek için tıklayın
Konsolide Mali Tablolar
PDF formatında indirmek için tıklayın
 
 

Borusan, klasik müziğin Türkiye’de gelişimi, daha büyük kitlelerce benimsenmesi ve uluslararası toplum ile ülkemiz arasında bir köprü rolü üstlenmesi için planlı çalışmalar yürütmektedir.
 
Borusan Holding - FAALİYET RAPORU 2007