Site Haritası | İletişim | Anasayfa ENG TR
 
 
Topluma Katkı
Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı
Borusan Kültür ve Sanat




Borusan Grubu
Çelik
Distribütörlük
Lojistik
Telekomünikasyon
Enerji

Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı

Türkiye’nin kalkınması ve çağdaş ülkeler düzeyine ulaşması için eğitimin önemine her zaman dikkat çeken Asım Kocabıyık, hem Borusan’ın finansmanıyla hem de kişisel girişimleriyle uzun yıllar ülkenin kültür ve eğitim hayatına katkıda bulunmuştur. 1992 yılında, bu konudaki faaliyetlerin bir Vakıf şemsiyesi altında yürütülmesinin daha uygun olacağı düşüncesiyle, eğitim, öğretim ve kültür konularında faaliyette bulunmak ve Türk milli eğitim ve kültürüne destek vermek amacıyla Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı kurulmuştur.

Vakıf, Kocabıyık Ailesi’nin ve Borusan Grubu Şirketleri’nin bağışlarıyla, kurulduğu yıldan beri maddi olanağı kısıtlı başarılı öğrencilere karşılıksız burs vermektedir.

1992 yılından itibaren eğitim konusunda faaliyet gösteren Vakfın, bu zaman zarfındaki en önemli projeleri; İstanbul Beylikdüzü’ndeki Borusan Asım Kocabıyık Anadolu Teknik Lisesi ile Avcılar’daki Borusan Otomotiv Zehra Nurhan Kocabıyık İlköğretim Okulu, Kocaeli Üniversitesi Hereke Borusan Yerleşkesi’ndeki iki öğrenci yurdu ile Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu, İstanbul Avcılar’da Asım ve Nurhan Kocabıyık Öğretmenevi, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kütüphane binasının restorasyonu ve Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi’ndeki Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu olmuştur.

Kaliteli eğitimi çağdaşlık hedefine ulaşmanın anahtarı olarak gören Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı 2007 yılında Uludağ Üniversitesi’nin Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde Hukuk Fakültesi için gerekli olan binaların yapımını üslenmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Şubat 1938 yılında hizmete açtığı Sunğipek Fabrikası’nın eğitim yuvasına dönüştürülmesinde ilk çalışmaları başlatmıştır. 2007 yılında tamamlanan Dekanlık Binası’nın ardından eğitim binası da 2008 yılında tamamlanarak bahar aylarında üniversiteye teslim edilecektir.

Hukuk Fakültesi Kompleksi, 752 m2 Dekanlık Binası, 3.942 m2 eğitim binası olmak üzere toplam 4.694 m2 alana sahip olacak. Fakültede canlı uygulama yapılabilecek bir mahkeme salonu da yer alacak. Eğitim binasında 5 sınıf, bilgisayar laboratuvarı, öğretim elemanları için 3 salon, 2 kütüphane, 1 seminer salonu, 1 toplantı salonu ve 1 öğrenci hobi odası bulunacak. Binada ayrıca asansör de dahil olmak üzere engellilerin tüm gereksinimlerinin karşılanacağı özel düzenlemeler yapılacak. Dekanlık binasında ise Dekan ve Dekan Yardımcısı odaları, 12 ofis, 2 sekreterlik, 1 toplantı salonu ve 1 arşiv odası yer alacak.

2007 yılında gerçekleştirilen diğer projeler arasında, Borusan Grubu’nun Vakıf kurulmadan önce yaptırmış olduğu Gemlik’teki Borusan İlköğretim Okulu’nun deprem güçlendirmesi ile tüm binanın iç ve dış boyalarının yapılması ve çerçevelerinin değiştirilmesi, Kocaeli Üniversitesi Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu’nun laboratuvar malzemelerinin tamamının temin edilmesi, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı binasının iki katının zemin kaplamalarının yapılması önemli yer tutmaktadır.

Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve velilerin bilinçlendirmesi amacıyla Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir proje başlatmış ve velilere yönelik olarak hazırlanan “Çocuklarda ve Gençlerde Şiddet, Saldırganlık ve Suçluluk Duyguları Açısından Anne-Baba Eğitimi” isimli 30.000 adet kitap bastırmıştır. 2007 yılının son aylarında başlatılan bu proje ile Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda bugüne kadar 8.000 veliye seminer verilmiştir. 2008 yılında da devam edecek olan bu seminerlere katılan velilere basılan kitapların dağıtımı sürdürülecektir.

Bu proje ile birlikte başlayan ve 6 dönem devam edecek olan öğretmenlere yönelik “Hizmet İçinde Alan Geliştirme Çalışmaları” kapsamında Avcılar İlçesindeki öğretmen eğitimlerinin ilki 2007 yılı Kasım ayında tamamlanmış ve ilk dönemde 1.099 öğretmen eğitim almıştır.



Borusan Kültür ve Sanat için tıklayın

 
 
Borusan Kültür - Sanat
Borusan Kültür ve Sanat
Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı
 
 

 
Faaliyet Raporu 2007
PDF formatında indirmek için tıklayın
Konsolide Mali Tablolar
PDF formatında indirmek için tıklayın
 
 

Kurulduğu yıldan beri maddi olanağı kısıtlı başarılı öğrencilere karşılıksız burs veren Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı, aynı zamanda eğitmenlere, uzmanlara, velilere ve topluma kulak vererek,
onlar için seminerler, eğitimler ve konuyla ilgili kitapların basımını gerçekleştirmektedir.
 
Borusan Holding - FAALİYET RAPORU 2007